Pambuccian: Din punct de vedere macroeconomic România este o ţară de invidiat

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat marţi că din punctul de vedere macroeconomic „România este o ţară de invidiat”.

„Trebuie să remarcăm un lucru pozitiv: din punct de vedere macroeconomic astăzi România este o ţară de invidiat. Dacă ne uităm la cum arată indicatorii macroeconomici ai ţărilor considerate puteri mari economice şi comparăm cu indicatorii noştri constatăm că suntem o ţară de invidiat. Sper să reuşiţi, fiind aşa cum suntem acum, să trecem de focul care urmează şi care va fi mult mai mare şi care se va întâmpla probabil în următorii trei ani în care eu cred că vom asista la finalul celor două jocuri piramidale care au produs depresia economică în care suntem acum. Probabil că atunci va trebui să regândim mecanismul monetar, să reinventăm foarte multe lucruri, să fim creativi.

Deocamdată mergem aşa cum scrie la carte, cu un acord care rău nu face, face bine şi ne dă timp şi timpul ăsta e foarte preţios şi va trebuie sa-l folosim, să ne pregătim cum trebuie pentru ce urmează. E bine că nu creştem taxele şi impozitele. Vă propun să avem discuţii şi despre perioada care urmează, aşa cum se face în parlamentele multor ţări şi e bine să găsim o soluţie echilibrată, raţională, cu şanse ca impactul a ceea ce urmează să fie cât mai mic asupra României”, a spus Pambuccian în plenul reunit al celor două Camere.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.