România şi Bulgaria vor propune Comisiei Europene o iniţiativă comună pentru fluviul Dunărea

România şi Bulgaria lucrează la o iniţiativă comună pentru calea navigabilă pe fluviul Dunărea, pe care o vor propune Comisiei Europene, a declarat marţi ministrul bulgar al transporturilor Danail Papazov, citat de agenţia sofiotă Focus.

Aflat la Vilnius pentru a participa la reuniunea informală a miniştrilor transporturilor din Uniunea Europeană, Papazov a avut o convorbire cu omologul său român Ramona Mănescu.

”Cu dna Mănescu am discutat în special despre calea navigabilă pe Dunăre şi despre o iniţiativă comună cu privire la această rută”, a afirmat oficialul. Iniţiativa prevede în special îmbunătăţirea căi navigabile în zona insulei Batin, o zonă critică pentru navigaţie când cotele apei scad.

Sofia şi Bucureştiul vor solicita ca această iniţativă să fie inclusă în Instrumentul Connecting Europe în următoarea perioadă de programare financiară multianuală (2014-2020). Proiectul va fi discutat la o întâlnire bilaterală la Ruse, iar data acestei întâlniri va fi stabilită săptămâna viitoare, a precizat Papazov.

Cei doi miniştri au mai discutat şi despre podul Calafat-Vidin. Datele statistice despre traficul pe acest pod în primele luni ale exploatării sunt foarte bune şi depăşesc semnificativ aşteptările, a adăugat oficialul bulgar.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.