CSM: Judecătoarea Veronica Bădescu, exclusă din magistratură

Secţia pentru judecători a CSM a decis miercuri excluderea din magistratură a Veronicăi Bădescu, judecător la Curtea de Apel Piteşti, pentru imixtiune în activitatea altui magistrat.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Bădescu Veronica, judecător în cadrul Curţii de Apel Piteşti, şi a aplicat, în temeiul art. 100 lit. e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunea disciplinară constând în ‘excluderea din magistratură’ pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. l) constând în ‘ imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror’ din acelaşi act normativ”, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.