Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,42 milioane de lei pentru munca la negru

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,42 milioane de lei pentru munca la negru şi au identificat 213 persoane care lucrau fără forme legale, în urma unor controale efectuate săptămâna trecută, la nivel naţional, informează un comunicat al Inspecţiei Muncii, remis joi.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate şase propuneri de cercetare penală, iar pentru 77 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale, deoarece au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Din totalul celor 213 persoane care lucrau fără forme legale, 29 au fost identificate în judeţul Arad şi 35 în Bucureşti.

În domeniul relaţiilor de muncă, totalul amenzilor aplicate a depăşit două milioane de lei, în urma a 1.662 de controale efectuate între 9 şi 13 septembrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Muncii, Eugen Tifin.

În perioada menţionată, pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 1.307 controale, amenzile însumând 676.000 de lei. În total, au fost sancţionaţi 1.064 de angajatori, iar la nouă dintre aceştia s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă, pentru că exista pericol iminent de accidentare. Totodată, la cinci angajatori activitatea a fost sistată până la remedierea deficienţelor constatate.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 14 evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Valoarea cumulată a amenzilor aplicate a fost de peste 2,68 milioane lei, fiind efectuate de către inspectorii de muncă un număr de 2.969 de controale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.