Neurochirurgi de renume mondial vor participa la cel de-al 39-lea congres organizat de SRN la Bucureşti

Personalităţi de renume din neurochirurgia mondială vor participa la cel de-al 39-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie, care va avea loc la Cercul Militar Naţional începând de joi şi până sâmbătă.

 Evenimentul are drept scop îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a performanţelor operatorii a neurochirurgilor români.

‘Cel de-al 39-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie este, dacă vreţi, o analiză a nivelului de performanţă profesională a neurochirurgilor români. Prin acest eveniment, avem ocazia de a ne da seama ce ne lipseşte şi ce trebuie să facem pentru a ne adapta standardele la nivelul celor internaţionale. De asemenea, congresul este şi o oportunitate didactică deosebită atât pentru medici, cât şi pentru rezidenţi şi studenţi la Medicină, care văd realizările colegilor mai experimentaţi şi li se explică cum s-a ajuns la rezultatele respective’, a declarat prof. univ. dr. Mircea Gorgan, preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie şi director medical la Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’ din Bucureşti.

Citeste si:  Fenechiu: Dacă voi fi condamnat, trebuie să plec acasă; mulţi dintre duşmani vor avea surprize neplăcute

Pe parcursul celor trei zile de congres, invitaţi din străinătate, dar şi neurochirurgi români vor susţine sesiuni orale şi de postere, în care îşi vor prezenta cazurile chirurgicale întâmpinate de-a lungul carierei.

Astfel, în prima zi va fi abordată tema glioamelor, în cea de-a doua zi – problematica malformaţiilor arterio-venoase, urmând ca în ultima zi să se discute despre subiecte la alegere ce prezintă interes pentru domeniul neurochirurgiei.

Cel de-al 39-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie a fost precedat, miercuri, de cel de-al 18-lea Curs Francofon de Neurochirurgie din România.

Citeste si:  Dacia are cea mai mare creştere a vânzărilor pe piaţa franceză în primele cinci luni

Al 39-lea Congres RSN face parte dintr-un şir de evenimente dedicate creşterii nivelului de performanţă a neurochirurgiei româneşti, după ce între 5 – 7 iulie Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’ a găzduit cursul ‘Hands On’, ce a beneficiat de prezenţa profesorului Saleem I. Abdulrauf, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din St. Louis şi directorul Centrului de Chirurgie Cerebrovasculară şi de Bază de Craniu din cadrul Universităţii St. Louis.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close