O româncă a devenit consilier local în comuna Saint-Josse din Bruxelles

Gabriela Mara, care a participat la alegerile locale din octombrie 2012 pe lista Partidului Socialist Belgian, a intrat în rândul consilierilor locali din comuna Saint-Josse din Bruxelles, după ce Anne-Sylvie Mouzon, figură proeminentă a organizaţiei locale a Partidului Socialist, a murit săptămâna trecută.

Anne-Sylvie Mouzon, care era şi deputată în legislativul regional, a murit la 10 septembrie, după mai multe luni de suferinţă provocată de o tumoare pulmonară gravă. Ea va fi înlocuită în funcţia de consilier local de Gabriela Mara, care era de mai multe luni prima pe lista supleanţilor.

Gabriela Mara are 35 de ani şi este membră a biroului executiv al PSD Belgia, dar a participat la alegerile din octombrie 2012 pe lista comună a Partidului Socialist Belgian şi a Partidului Socialist Flamand pentru comuna Saint-Josse, obţinând poziţia de supleant patru în urma celor peste 200 de voturi adunate. Ea va depune luni jurământul în calitate de consilier local în comuna Saint-Josse.

Liderul PSD Belgia, Dan Luca, susţine că intrarea Gabrielei Mara pe lista consilierilor locali din Saint-Josse, una dintre comunele cu cei mai mulţi români din Bruxelles, se datorează bunei colaborări cu Partidul Socialist Belgian. De asemenea, el a precizat că a transmis condoleanţe formaţiunii pentru pierderea suferită prin decesul lui Anne-Sylvie Mouzon.

‘În calitate de consilier local la Saint-Josse voi putea aduce soluţii reale la problemele românilor din Belgia. Este o şansă extraordinară pentru noi, cei care facem politică în Diaspora’, a declarat, la rândul ei, Gabriela Mara.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.