Remus Borza a fost amendat cu 10.000 de lei pentru discriminarea salariatelor însărcinate din Hidroelectrica

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost amendat cu 10.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unor declaraţii făcute la adresa salariatelor Hidroelectrica însărcinate, aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului, potrivit unui comunicat al Hidrosind.

Sindicatele din Hidroelectrica au sesizat CNCD cu privire la faptul că Remus Borza, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica, a dispus disponibilizarea salariatelor însărcinate, aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri în şedinţa de soluţionare de petiţii, cu unanimitate de voturi ale celor prezenţi, a hotărât aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei fostului administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Adrian Borza.

Acesta a primit amenda pentru afirmaţia „Hidroelectrica este o societate de producţie, nu de lăuze”, iar pe salariatele aflate în concedii prenatale sau de îngrijire a copilului le-a denumit „fătuci care au făcut copii pe bandă rulantă şi nu au mai dat de mulţi ani pe la Hidroelectrica, plimbă aerul prin curtea instituţiei, pentru că sunt neveste şi amante de şmecheri… eu ce să fac? Să dau afară inginerii, care sunt în producţie, sau să le dau pe fetele astea, care nu au mai dat de 4 – 6 ani pe la Hidroelectrica şi care sunt, oricum, personal TESA”.

Afirmaţia reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al femeilor, conform art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000, se mai arată în comunicatul sindicaliştilor.

Ei au adăugat că acest caz va fi prezentat şi la Bruxelles în luna octombrie, cu ocazia participării filialei Hidrosind la simpozionul „A European Strategy for Gender Equality: Tackling Discrimination in the Workplace and Beyond „.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.