Ford investeşte 685 de milioane de dolari, pentru a introduce noi modele la fabrica din Canada

Producătorul auto american Ford Motor va cheltui 685 de milioane de dolari pentru a introduce noi modele la fabrica sa de asamblare din Ontario, Canada, transmite Bloomberg.

‘Investiţia ne ajută să găsim mult dorita capacitate pentru produsele globale’, a declarat preşedintele Ford pentru America de Nord şi de Sud, Joe Hinrichs, fără a specifica ce modele noi vor fi produse la fabrica din Oakville, în apropiere de Toronto.

Anul trecut, Ford a creat aproximativ 600 de locuri de muncă în Canada, adăugând şi al treilea schimb parţial la fabrica din Oakville, unde se produc în prezent modelele Ford Edge, Lincoln MKT şi Ford Flex.

Investiţia va asigura 2.800 de locuri de muncă la această fabrică, iar proiectul va fi finalizat în a doua jumătate a lui 2014.

Ford Motor a anunţat rezultate peste aşteptări în trimestrul doi din 2013, datorită majorării vânzărilor de camioane şi a atenuării pierderilor înregistrate în Europa.

Al doilea mare producător auto american a raportat un profit înainte de taxe de 0,45 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii estimau câştiguri de 0,37 dolari pe acţiune.

Ford a câştigat 1,2 miliarde de dolari în perioada aprilie – iunie 2013, datorită obţinerii unui profit de 2,3 miliarde de dolari în America de Nord. În primele şase luni din acest an, vânzările de camionete în SUA au urcat cu 22%, stimulând astfel vânzările modelului F-Series, cel mai bine vândut vehicul al Ford pe piaţa americană.

De asemenea, Ford a raportat cel mai ridicat profit înregistrat vreodată în Asia, de 177 milioane de dolari. Vânzările companiei în China au crescut cu 47% în primul semestru din 2013, după introducerea modelelor EcoSport şi Kuga.

Pe baza acestor rezultate, Ford a revizuit în creştere estimările pentru acest an, aşteptându-se la un profit înainte de taxe egal sau mai ridicat decât cel din 2012, de opt miliarde de dolari. De asemenea, compania prognozează majorarea vânzărilor în SUA, China şi Europa.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.