EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Ford România opreşte 7 zile producţia de automobile în septembrie, iar în octombrie 13 zile

0

Ford România a oprit vineri, pentru şapte zile, producţia de automobile la uzina de la Craiova, iar în luna octombrie are în plan o oprire de 13 zile a producţiei, potrivit reprezentanţilor companiei.

‘Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele la uzina de la Craiova şi are în plan oprirea producţiei de autovehicule pentru 13 zile în luna octombrie. În situaţia în care piaţa auto va continua să scadă, este posibil să existe astfel de zile şi în lunile noiembrie şi/sau decembrie’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.

Conform Contractului Colectiv de Muncă dintre Ford şi angajaţii săi din România, în timpul acestor zile de întrerupere a producţiei, angajaţii se vor afla în şomaj tehnic, aceştia fiind plătiţi cu 80% din salariul de bază. Această situaţie se aplică pentru aproximativ 2.500 de angajaţi ai departamentului de Operaţiuni Vehicule, a precizat directorul de comunicare al Ford România.

În ceea ce priveşte secţia de producţie motoare, aici se produc peste 1.000 de motoare pe zi şi momentan se menţine acest volum de producţie. În uzina de motoare de la Craiova, Ford are 1.000 de angajaţi ce lucrează în două schimburi.

‘Ford România va continua să îşi alinieze producţia la cererea efectivă a pieţei şi, datorită flexibilităţii sistemelor noastre de lucru, putem reacţiona în timp real la schimbările pieţei, inclusiv prin creşteri de producţie. B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa şi suntem încrezători că acestea sunt măsuri temporare, urmând ca situaţia să se amelioreze pe măsură ce vânzările de automobile pe piaţa europeană vor începe treptat să crească’, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ford România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.