Poşta Română, membră cu drepturi depline în Consiliul de Administraţie al PostEurop

Compania Naţională Poşta Română a fost aleasă, joi, să facă parte din noul Consiliu de Administraţie al Asociaţiei Europene a Operatorilor Poştali Publici – PostEurop, informează un comunicat al operatorului naţional poştal.

„Alegerea ţării noastre este dovada recunoaşterii influenţei regionale de care se bucură, dar şi a reputaţiei administraţiei poştale româneşti. Această poziţie va permite României să-şi asume un rol important în privinţa reglementările poştale internaţionale, a strategiilor de dezvoltare economică a domeniului poştal, dar şi asupra modului de cooperare între administraţiile poştale europene’, a declarat directorul general al CNPR, Ion Smeeianu.

În urma votului exprimat în cadrul Adunării Plenare a PostEurop, Poşta Română va fi reprezentată pentru următorii trei ani, în Consiliul de Administraţie al PostEurop, de către Ciprian Boloş, şeful Departamentului „Cooperare Internaţională, Strategie şi Planificare’.

Compania Naţională Poşta Română este membră fondatoare a PostEurop din anul 1993. A organizat, la Bucureşti, lucrările comisiilor şi grupurilor de lucru a două plenare PostEurop, în anii 1996 şi 2004.

La sfârşitul anului trecut, Poşta Română a obţinut statutul de membru în Consiliul de Administraţie al Uniunii Poştale Universale, organizaţie ce funcţionează sub coordonarea Naţiunilor Unite.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.