Preotul penitenciarului din Bacău, prins când introducea în instituţie telefoane mobile pentru deţinuţi

0

Preotul Penitenciarului din Bacău, Octavian Bălan este cercetat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău după ce, vineri dimineaţa, poliţişti şi ofiţeri anticorupţie au descoperit asupra sa, disimulate în buzunarul sutanei, patru telefoane mobile pe care urma să le introducă în închisoare.

Potrivit unor surse din IPJ, în timpul flagrantului realizat la intrarea în instituţia punitivă s-a găsit asupra preotului şi suma de aproape 900 de lei, primită probabil de la rudele deţinuţilor, pentru introducerea telefoanele în penitenciar.

Anchetatorii efectuează percheziţii şi în camerele deţinuţilor, după ce finalizaseră operaţiunea în biserica din incinta închisorii, loc unde preotul se pare că le înmâna telefoanele mobile deţinuţilor.

În cursul dimineţii a fost efectuată o percheziţie şi la locuinţa lui Octavian Bălan.

Preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a declarat pentru Agerpres că ”deocamdată nimeni nu a infomat” despre reţinerea preotului şi, de asemenea, că nu ştie ca Octavian Bălan, preot la penitenciarul băcăuan din anul 2000, să fi desfăşurat vrea activitate infracţională.

Anchetatorii l-au dus pe preot la Parchetul Tribunalului Bacău, unde îl vor audia şi vor decide dacă acesta va fi reţinut.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.