EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Puterea cuvintelor pe care le rostim

Un criteriu foarte bun pentru a te cunoaste si pentru a sti unde te afli, este acela de a-ti analiza propiile cuvinte. Vorbiti fara rost? Faceti aprecieri ipocrite, lingusiti persoanele cu care va intalniti? Ceea ce povestiti este dezlânat, excesiv sau interesant? Obisnuiti sa-i bârfiti pe ceilalti?… Dupa ce v-ati analizat, urmariti-va. Înainte de a vorbi, întrebati-va de ce vreti defapt sa deschideti gura: pentru a face un bine, pentru a lumina pe cineva, a-l elibera, a-l vindeca, sau pentru a-l saraci, a va socoti cu el, a-l umili, pentru a va satisface astfel tendintele naturii voastre inferioare? În acest caz este mai bine sa taceti. Si, în general, cu cât vorbiti mai putin, cu atât este mai bine. Cuvintele sunt acelea care, de cele mai multe ori, mentin fiinta în sferele inferioare ale evolutiei.

Deci, în viitor fiti mai atenti. Indiferent pe cine întâlniti, încercati sa vorbiti numai despre lucruri utile, constructive, astfel încât plecând acasa, fiecare sa gândeasca despre celalalt: ”Ah! Fie binecuvântati acesti oameni pentru toate vorbele lor pline de încurajare, care m-au facut sa vad mai clar lucrurile si sa doresc sa ramân întotdeauna pe drumul Luminii!”

Limba nu le-a fost data oamenilor pentru a-i slabi sau a-i anihila pe ceilalti. Rolul ei este de al ridica pe cel cazut, de a-l lumina pe cel aflat în întuneric. De a le arata drumul celor rataciti. Limba le-a fost data oamenilor numai pentru a binecuvânta, a multumi, a se uni în întelepciune, dreptate si iubire.

Învatati si obisnuiti-va sa vorbiti cu iubire si cu blândete, nu numai oamenilor, ci si animalelor, plantelor, florilor, pasarilor, copacilor, întregii Naturi, caci acesta este un obicei divin.

Cel ce stie sa pronunte cuvinte care inspira, care dau viata, poseda, prin gura lui, o bagheta magica; el nu rosteste niciodata degeaba acele cuvinte. Caci, întotdeauna în Natura, unul dintre cele patru elemente, pamânt, apa, aer si foc este prezent, atent, asteptând sa îmbrace tot ceea ce omul a exprimat. Se poate ca realizarea sa se produca foarte departe de cel care a dat germenii, dar fiti convinsi ca ea se produce întotdeauna. La fel cum vântul poarta semintele si le seamana în departare, tot asa cuvintele voastre frumoase îsi vor lua zborul si vor produce, departe de ochii vostrii, rezultate frumoase.

Daca ati învatat sa va stapâniti gândurile si sentimentele, sa va puneti într-o stare de Armonie, de Puritate, de Lumina, vorbele voastre vor produce vibratii care vor actiona benefic asupra întregii Naturi. (O.M. Aivanhov)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata