EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Antonescu afirmă că noul proiect de Cod rutier nu va fi discutat de Executiv săptămâna viitoare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, despre proiectul de lege propus pentru schimbarea Codului rutier şi a precizat că în Biroul Politic Naţional al partidului s-a decis ca noua formă a documentului să nu fie introdusă în guvern mai devreme de două săptămâni.

„Nu s-a apucat nimeni să-l acuze, să-l critice, să-l certe pe ministrul de Interne. Am avut cu ministrul o discuţie amănunţită asupra intenţiilor care se regăsesc în proiectul domniei sale asupra cauzelor, formulelor, soluţiilor şi am convenit, este decizie politică, ca proiectul în forma sa cea nouă să nu fie introdus săptămâna viitoare, în următoarele două săptămâni, cel puţin, pe ordinea de zi a Guvernului spre a fi adoptat pentru a lăsa şi mai mult timp unor discuţii, unor dezbateri directe între iniţiatorii proiectului, între domnia sa ca ministru şi toţi cei care sunt direct şi explicabil legaţi de acest proiect, cum ar fi asociaţiile profesionale”, a spus Antonescu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, în general, înţelege şi susţine demersul de a înăspri pedepsele pentru încălcarea legii atunci când consecinţele sunt tragice, după cum se observă din statistici.

„Trebuie să existe un echilibru, un discernământ în gradul de asprime a acestor pedepse în funcţie de gradul de intenţionalitate, de proporţionalitatea dintre sancţiune şi pedeapsă şi foarte important, cred că trebuie şi mai multă comunicare din partea iniţiatorului, Ministerul de Interne şi tot Guvernul, dacă va adoptă ordonanţă, şi a Parlamentului dacă e proiect de lege. Discutăm pentru ca toată lumea, şi cei care sunt conducători auto şi cei care nu sunt şi cei care a căror profesie este asta, pentru că un om care este conducător auto, asta e profesia lui, dacă îşi pierde carnetul îşi pierde şi posibilitatea de a munci pe un timp care nu-i e indiferent, că sunt şase luni sau că sunt patru ani. Sunt absolut de acord cu Radu Stroe să nu mai prelungim cu lunile şi cu anii adoptarea acestor măsuri pentru că în fiecare zi se întâmplă lucruri nedorite, chiar tragice”, a menţionat Antonescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata