Covasna: Peste 20 de producători de ciocolată s-au înscris la Chocofest

Peste 20 de producători de ciocolată din România şi Ungaria şi-au anunţat participarea la prima ediţie a Festivalului dulciurilor „Chocofest”, care va avea loc săptămâna viitoare, în municipiul Sfântu Gheorghe, a declarat vineri, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler Andras.

Printre cei 23 de participanţi se numără atât producători consacraţi de ciocolată, cât şi producători locali. În programul festivalului sunt cuprinse prezentări şi degustări de ciocolată, concerte de muzică uşoară şi populară, spectacole de dans, proiecţii de filme, schimburi de reţete, programe pentru copii, precum şi diverse concursuri. De asemenea, vor avea loc demonstraţii de sculptură în ciocolată şi confecţionare de figurine.

Organizatorii pregătesc şi o expoziţie de istorie mondială a ciocolatei, iar în acest scop au apelat atât la specialişti, cât şi la colecţionarii care le pot împrumuta ilustrate ori ambalaje de ciocolată adunate din toată lumea.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat că festivalul intitulat „Chocofest-Dulce secuime” se înscrie în strategia de promovare a zonei.

„Avem şi noi producători de ciocolată şi ne dorim ca aceste produse să ajungă peste tot în România. Dincolo de asta, prin Chocofest promovăm Secuimea, despre care noi spunem că e dulce, ceea ce duce la o imagine pozitivă (…) Sperăm că cei care au o imagine negativă despre Secuime vor veni la Chocofest şi se vor convinge că nu e aşa”, a declarat primarul Antal Arpad.

Evenimentul este organizat de CCI Covasna în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, iar la acesta sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de oameni.

Prin tradiţie, în judeţul Covasna se organizează în fiecare an mai multe festivaluri gastronomice, printre care Parada cârnaţilor, Festivalul florilor comestibile, Festivalul vânătoresc şi Festivalul cartofului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.