EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Facebook – arma vicleană

0

La ora actuală puţini stiu că, dincolo de aparenţe, această reţea de socializare este în realitate o metodă perfidă de supraveghere şi colectare de date în care a fost integrată de curând până şi recunoaşterea facială digitală.

Fiecare om apreciază viteza si eficienţa pe care o oferă internetul atunci când doreste să obţină informaţiile de care are nevoie. Putem acum să citim presa, să aflăm prognoza meteo, să ne achităm facturile, să facem cumpărăturile, să „vizităm” cele mai îndepărtate colţuri ale lumii si, bineînţeles, să comunicăm cu prietenii nostri care se află la distanţă, doar stând confortabil în faţa monitorului.

Dacă acum câţiva ani trebuia să aşteptăm  uneori chiar săptămână primi o scrisoare de la un prieten din străinătate, acum putem comunica în  timp real cu el, indiferent dacă distanţa care ne separă este de ordinul miilor de kilometri.

Totul doar din câteva „click-uri” de mouse. Epoca scrisorilor a murit! Trăiască internetul am putea spune. Însă, asa cum ne-am convins poate şi cu alte ocazii  plusul de confort îsi are preţul său. Am devenit prea ocupaţi cu  navigarea pe internet pentru a mai putea vedea ce se află în jurul nostru, pentru a mai trăi în lumea reală. Interacţiunea fizică a fost  înlocuită treptat cu cea virtuală. Acum putem să ne întâlnim on prietenii nostri, ba chiar să ne facem „prieteni” noi, pe care este posibil să nu-i întâlnim însă niciodată. Este ieftin, confortabil şi „cool” mai  ales după apariţia reţelelor de socializare.

  • Ce este o reţea de socializare?

Conform definiţiei generale oficiale, ea este definită ca o structură socială formată din indivizi sau organizaţii, numite „noduri”, care sunt conectate prin una sau mai multe tipuri specifice de interese, cum ar fi prietenie, înrudire, interese comune, tranzacţii financiare, cunoastere, prestigiu, relaţii de natură sexuală sau relaţii între cei care împărtăsesc anumite credinţe comune.

Neoficial,  ea este un mijloc de a clasifica, a grupa şi a supraveghea fiinţele  umane, una din multele rotiţe angrenate în mecanismul diabolic  construit cu viclenie de secta satanică a Francmasoneriei mondiale,pentru a controla în întregime populaţia acestei lumi.

Una dintre cele mai cunoscute astfel de retele de socializare este  Facebook. Creat în februarie 2004 de Mark Zuckerberg , la acea vreme  student la Harvard, Facebook a fost la început destinat studenţilor din  campusul universităţii respective.

În relativ scurt timp reţeaua s-a  extins, cunoscând de-a lungul scurtei sale istorii o susţinere mediatică aproape fără precedent. Rar mai găseşti astăzi firme respectabile care  să nu aibă încorporate în paginile lor web trimiteri la Facebook. În plus, pentru mai mult de 500 de milioane de oameni, câţi s-au înscris  până acum în această reţea, Facebook a devenit sinonim cu societatea însăşi.

Această dezvoltare explozivă este însă bătătoare la ochi pentru un observator atent, inteligent si imparţial. Studiind istoria acestei reţele, ce a devenit peste noapte o adevărată industrie, aflăm că la baza dezvoltării acesteia se află organizaţii guvernamentale americane, cunoscute pentru activitatea lor în ceea ce priveste colectarea de  informaţii în numele, spun ei cu un tupeu nemăsurat. Sursa iniţială de fonduri a fost cofondatorul reţelei şi  totodată prietenul confident al lui Zuckerberg, Eduardo Saverin, care, pentru participarea sa financiară, urma să primească 30% din venituri.


A fost însă literalmente înselat de Zuckerberg şi scos de pe lista  fondatorilor Facebook. Cel care a „pompat” masiv în contul reţelei (500.000 de dolari), contribuind substanţial la dezvoltarea acesteia a  fost cofondatorul si fostul director al Paypal, Peter Thiel, cunoscut membru al grupului conservator radical VanguardPAC şi totodată membru consultant al unei firme numite Singularity Institute for  Artificial Intelligence. De pe pagina web a acesteia, aflăm că „Singularitatea” este creaţia tehnologică a unei inteligenţe supraumane.

Nu vă grăbiţi să credeţi că este vorba despre un grup care caută să demonstreze existenţa lui DUMNEZEU sau originea divină a omului. Din paginile site-ului respectiv, stim că există mai multe tehnologii în această direcţie: inteligenţă artificială, interfenţe directe creier-computer  inginerie genetică si diferite alte tehnologii, care, dacă vor atinge un anumit grad de sofisticare, vor permite crearea unei inteligenţe supraumane.

O astfel de perspectivă halucinantă dezvăluie intenţiile reale ale acestui  Thiel, care admite că urmăreste să distrugă lumea reală, pe care el o numeste „natura”, pentru a instala în locul ei o lume virtuală, iar în acest context descoperim interesul său pentru Facebook, care se dovedeste a fi asadar un experiment global de manipulare în masă .

A doua rundă de fonduri (12,7 milioane de dolari) a venit din partea companiei Accel Partners, al cărei director, James Breyer (devenit al treilea membru al consiliului de administra Zuckerberg si Thiel), a fost presedinte al National Venture Capital Association (Asociaţia Naţională de Investi de conducere al BBN Technologies, una dintre firmele care au contribuit la dezvoltarea internetului, administraţie al In-Q-Tel (companie fondată în 1999 de CIA) cu Gilman Louie, presedintele de atunci al acesteia. Una dintre preocupările cheie ale In-Q-Tel este dezvoltarea „tehnologiilor de colectare a datelor”, sarcină pe care, se pare, o realizează cu succes, profitând de pe urma credulităţii unor fiinţe naive care îşi încredinţează practic viaţa  acestor monstri fără scrupule.

Contractul de confidenţialitate al Facebook, pe care fiecare membru al reţelei îl acceptă atunci când se înscrie în această adevărată maşină de colectare de date, prevede următoarele: „Putem folosi informaţii despre dumneavoastră pe care le adunăm din alte surse, inclusiv (dar nelimitându-ne la ele) din ziare, pagini de internet cum ar fi bloguri, servicii de mesagerie instant (!) si de la alţi utilizatori Facebook, pentru a completa profilul dumneavoastră. Prin utilizarea Facebook, sunteţi de acord ca datele dumneavoastră personale să fie transferate si procesate în Statele Unite ale Americii.”

Cu această declaraţie, Facebook îsi revelează adevăratele intenţii mascate abil de dezvoltatorii săi: oferă un serviciu contra obţinerii de informaţii.

În octombie 2004, Anita Jones se alătură lui Breyer în consiliul de conducere al BBN Technologies. Este interesantă însă experienţa lui Jones înainte de BBN. Ea a făcut parte din consiliul de conducere al In- Q-Tel si a fost directorul Departamentului de Cercetare si Inginerie din cadrul Ministerului Apărării al Statelor Unite. A fost totodată unul dintre consilierii Secretarului Apărării si a monitorizat activitatea Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA (Agenţia de Cercetare a Proiectelor Avansate din cadrul Apărării), organism care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor avansate. Însă lucrurile nu se opresc aici.

În spatele DARPA se află Information Awareness Office, IAO (Biroul de Prelucrare a Informaţiilor). Scopul declarat al IAO este „colectarea si centralizarea a cât mai multe informaţii posibile despre toate persoanele, pentru a fi studiate cu atenţie de către guvernul Statelor Unite ale Americii, cum ar fi (desi nelimitând-se la) activitatea pe internet, lista cu cumpărăturile realizate on-line, bilete de avion, închirieri de autovehicule, înregistrări medicale, pregătire educaţională, carnete de conducere, facturi de întreţinere, taxe si orice altă informaţie disponibilă.”

Cea mai recentă rundă de fonduri a fost asigurată de compania Greylock Venture Capital (27,5 milioane de dolari), al cărei membrusenior este Howard Cox, un alt fost presedinte al National Venture Capital Association (NVCA), ce se află de asemenea în consiliul de administraţie al In-Q-Tel, alături de Breyer. Lucrurile par să capete contur, nu-i asa? Mai adăugăm că CIA are o pagină de Facebook prin care racolează studenţi pentru ceea ce se numeste National Clandestine Service (Serviciul Naţional Clandestin), care la ora actuală numără câteva mii de membri.

De altfel, se stie că Agenţia vizitează campusurile pentru a găsi recruţi promiţători printre studenţii de colegiu. Cu Facebook acest lucru devine foarte usor, recrutarea devenind o simplă formalitate. Ar fi simplist să credem însă că acesta este singurul motiv.

Sandeep Parwaga, un student indian în vârstă de 22 de ani, care studiază în Marea Britanie, admite că are un cont Facebook pe care îl foloseste pentru a ţine legătura cu prietenii săi. El a devenit constient însă de faptul că cei care frecventează reţeaua (e valabil pentru toate reţelele de socializare) îsi vând literalmente viaţa pe nimic.

„De fiecare dată văd oameni care dezvăluie tot felul de lucruri din viaţa lor, până în cele mai mici detalii, negândindu-se la consecinţe sau, hai să spunem lucrurilor pe nume, nefiind destul de isteţi si precauţi să le pese măcar de acest aspect. Dictatura tehnologică a făcut o treabă «bună» în ceea ce priveste spălarea creierelor si manipularea maselor. Nu vă lăsaţi păcăliţi de această minciună… Zuckerberg nu ar fi reusit niciodată să obţină un atât de mare succes fără ajutorul CIA sau NSA”.

Sub semnul unei permanente preocupări, chipurile, pentru a satisface nevoile utilizatorilor săi, Facebook a adus de-a lungul timpului anumite îmbunătăţiri platformei sale. În 6 noiembrie 2006, Zuckerberg lansează Facebook Beacon, aplicaţie ce notifica utilizatorilor reţelei despre achiziţiile on-line ale prietenilor lor. Serviciul a fost închis după ce 46.000 de utilizatori au reclamat această încălcare a intimităţii, însă, surpriză: el a fost reintrodus în mai 2011, „nou si îmbunătăţit”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.