Fotbal: Astra Giurgiu, sancţionată de UEFA

Clubul Astra Giurgiu a fost sancţionat, vineri, de Comisia de Control Financiar a Cluburilor (CFCB) din cadrul Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) cu reţinerea temporară a banilor pe care gruparea urma să îi primească pentru participarea în sezonul 2013/14 al Europa League.

Comisia, în fruntea căreia se află fostul prim ministru belgian Jean-Luc Dehaene, a sancţionat alte cinci echipe în afara Astrei, pe Metalurg Doneţk (Ucraina), HNK Hajduk Split (Croaţia), HSK Zrinjski (Bosnia), Skonto Liga (Letonia) şi Trabzonspor (Turcia), pentru încălcarea regulilor de Fair Play Financiar ale UEFA, după ce cluburile în cauză nu au furnizat date legate de datorii restante la data de 30 iunie.

În comunicatul forului european se arată că au fost identificate ”importante datorii neraportate ale cluburilor în cauză către alte cluburi, angajaţi sau către autorităţi”.

Măsura va fi menţinută până când cluburile în cauză îşi vor achita obligaţiile sau până când CFCB va lua o decizie finală.

Comisia a cerut ca alte 25 de cluburi să furnizeze informaţii suplimentare şi vor fi monitorizate în săptămânile următoare, termenul limită fiind data de 30 septembrie, în ambele cazuri.

UEFA notează că de la introducerii manualului de Fair Play Financiar s-a remarcat un impact pozitiv, datoriile cluburilor scăzând de la 57 de milioane de euro în iunie 2011 la 9 milioane de euro în iunie 2013.

Astra, debutantă în cupele europene în acest sezon, a ajuns până în faza playoff a Europa League, înregistrând 4 victorii, 3 egaluri şi un singur eşec, fiind eliminată de Maccabi Haifa.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.