EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Senatorul Antonie Solomon, condamnat la 3 ani de închisoare, s-a predat la poliţie cu lacrimi în ochi

Senatorul PP-DD Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, s-a predat, vineri seara, la poliţie.

Solomon a intrat în arestul IPJ Dolj, de unde va fi transferat fie la penitenciarul din Craiova, fie la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, după cum a precizat chiar el.
Înainte de a se preda, Solomon a stat de vorbă cu presa cu lacrimi în ochi. El a declarat că după ce va ispăşi cei trei ani de închisoare se va retrage din viaţa publică. „Bine că s-a terminat calvarul după trei ani pe stat pe drumuri. O să îmi petrec o perioadă de timp fie la Craiova, fie la Severin. Nu ştiu dacă voi avea regim închis sau demideschis. Oricum, după aceea mă voi întoarce la familie, nu la primărie sau în viaţa publică”, a spus Antonie Solomon.

Întrebat cum a primit familia această decizie a justiţiei, Solomon a spus: ‘Nu mai contează. Deja îmi e dor de nepotul meu”.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, vineri, pe senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită.
În martie 2010, Antonie Solomon a fost trimis în judecată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Potrivit DNA, în perioada februarie-noiembrie 2006, Antonie Solomon, în calitate de primar al municipiului Craiova, a primit cu titlu de mită suma totală de 50.000 de euro, în mai multe tranşe, de la Cornel Penescu. Banii au fost primiţi de primar pentru a facilita, cu încălcarea normelor legale, emiterea unei autorizaţii de construcţie conţinând elemente nereale pentru hypermarketul PIC din Craiova.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv în martie 2010 pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, iar ulterior a fost suspendat din funcţia de primar. Solomon a stat în arest preventiv până în septembrie 2010, când Curtea de Apel Galaţi l-a eliberat, înlocuind măsura de arest preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea şi cu interdicţia de a-şi exercita prerogativele de primar al Craiovei.

Solomon a revenit în funcţia de primar al Craiovei în iunie 2011 şi şi-a finalizat mandatul în iunie 2012, când a candidat pentru al treilea mandat de primar, dar a pierdut alegerile în favoarea social-democratei Olguţa Vasilescu.
La alegerile parlamentare din 2012 Antonie Solomon a obţinut, la redistribuire, postul de senator din partea PP-DD.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata