50 de mari companii, responsabile pentru 73% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră pe plan mondial

Un nou studiu privind poluarea atmosferei cu gaze cu efect de seră a permis renunţarea la cuvântul abstract ‘industriile’ şi numirea celor direct responsabili pentru faptul că planeta a ajuns la un pas de un abis climatic.

Astfel, oameni de ştiinţă din mai multe ţări, reuniţi în grupul intitulat ‘Dezvăluirea adevărului despre emisiile de carbon’, au analizat activitatea celor mai mari 500 de companii industriale de pe planetă, relatează portalul rusesc Fobos.

În urma acestui studiu s-a constatat că 50 de mari companii sunt responsabile de 73% din totalul gazelor cu efect de seră pe plan mondial. Practic, acestea sunt unităţi industriale situate în întreaga lume, care activează în sectoarele energetic şi de utilităţi.

Contrar opiniei încetăţenite că criza financiară ar fi dus la o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, dimpotrivă, în ultimii patru ani, acestea au crescut cu 1,65%, spun experţii.

Datele prezentate de savanţii din grupul ‘Dezvăluirea adevărului despre emisiile de carbon’ vor fi incluse în al Cincilea raport de evaluare al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, a cărui publicare este aşteptată curând.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.