EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Captură-record de cocaină pe un avion Air France, şase persoane reţinute

Şase persoane au fost reţinute în Franţa după o captură-record de peste o tonă de cocaină pură la bordul unui avion al companiei aeriene Air France ce venea de la Caracas, au indicat luni surse ale poliţiei, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, nu există nici un francez în rândul persoanelor care ar putea fi deferite justiţiei marţi. Este vorba în special de sud-americani, a adăugat sursa citată. Drogul era fără îndoială destinat pieţei europene’, a indicat sursa din poliţie, care a evocat ‘mafia italiană ca fiind unul dintre posibilii pivoţi’ ai acestui trafic.

Ministrul de interne Manuel Valls a afirmat sâmbătă seara că au fost reţinuţi ‘mai mulţi membri ai unei organizaţii de crimă organizată’, fără a preciza numărul acestora. Ministrul venezuelean al justiţiei Miguel Rodriguez a anunţat la rândul său duminică faptul că trei militari din ţara sa au fost arestaţi în cadrul anchetei.

Cocaina pură, capturată vineri pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, se afla în aproximativ 30 de valize înregistrate la Caracas, la bordul unui zbor Air France cu destinaţia Paris, dar bagajele nu corespundeau pasagerilor îmbarcaţi.

Air France a anunţat că a deschis o anchetă internă privind eventuale disfuncţionalităţi. Ancheta poliţiei va trebui să determine dacă există eventuale complicităţi, în cadrul companiei sau al aeroporturilor.

Venezuela este considerată de Naţiunile Unite ca o ţară neproducătoare de droguri, dar teritoriul său este în tot mai mare măsură tranzitat de narcotraficanţi. În 2012, în această ţară au fost capturate 45 de tone de droguri, potrivit unor date oficiale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata