China şi Hong Kong se pregătesc pentru sosirea taifunului Usagi

Sudul Chinei şi Hong Kong-ul se pregătesc pentru sosirea taifunului tropical Usagi, cel mai puternic înregistrat anul acesta pe Glob şi care este considerat şi cel mai sever din respectiva zonă în ultimii 30 de ani, consemnează duminică agenţia EFE.

La ora 10:00 GMT, taifunul se afla la 190 de kilometri nord-est de Hong Kong şi se estimează că va atinge acest oraş în jurul orei 16:00 GMT. Potrivit agenţiei meteorologice locale, el antrenează rafale de vânt de 165 de kilometri pe oră.

Citeste si:  Guvernul din Rusia revine asupra "Strategiei-2020"

Taifunul Usagi ar putea fi unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată această fostă colonie britanică, după cel denumit ‘Speranţa’, care în anul 1979 a ucis aici 12 persoane, alte 260 fiind rănite.

Acest taifun a traversat sâmbătă nordul Filipinelor şi sudul insulei Taiwan. Furtuna care-l însoţeşte a ajuns deja în sud-estul Chinei şi a provocat căderea liniilor de înaltă tensiune în provincia Fujian, circa 170.000 de locuinţe fiind lipsite de energie electrică. Întrucât regiunea costieră ar putea fi inundată în urma pătrunderii apelor oceanului, autorităţile au evacuat până în prezent peste 80.000 de persoane în provinciile Fujian, Canton şi Zhejiang.

Citeste si:  Yuanul ar putea deveni principala rezervă monetară internaţională

Taifunul afectează şi transporturile în regiune, numeroase zboruri fiind anulate, iar navele de transport au ancorat în larg din cauza închiderii porturilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata