Constantin Niţă: 29% dintre investitorii care au cumpărat acţiuni Nuclearelectrica sunt din SUA

Aproximativ 29% dintre investitorii care au cumpărat acţiuni la oferta publică Nuclearelectrica sunt din SUA, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Ministrul Constantin Niţă a anunţat, luni, încheierea cu succes a ofertei publice primare pentru vânzarea de acţiuni noi, reprezentând 10% din capitalul social al societăţii Nuclearelectrica, prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti.

În urma ofertei, valoarea totală cu care se majorează capitalul social al companiei Nuclearelectrica /SNN/ este de 312,478 milioane de lei, respectiv 70,2 milioane de euro.

Valoarea totală a ofertei (pe lângă oferta pentru investitori, la majorarea de capital participă şi Fondul Proprietatea – n. r.) este de 281,877 milioane lei. Investitorii instituţionali au cumpărat acţiuni Nuclearelectrica de 241,505 milioane de lei, iar investitorii de retail – 40,372 milioane de lei.

‘Listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti face parte dintr-un proiect ambiţios asumat de Guvernul României, prin calendarul de privatizări, în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional. Dezvoltarea unui ecosistem financiar complex şi finanţarea prin bursă sunt elemente esenţiale pentru crearea unui mediu economico – financiar modern pe piaţa locală. Venirea la bursă a unui nou emitent de prestigiu, SNN, după mai bine de şase ani în care nu s-au înregistrat prezenţe notabile, constituie un eveniment important, definitoriu pentru politica Guvernului României, respectiv a Departamentului pentru Energie, de redefinire a sectorului financiar şi energetic utilizând mecanisme consacrate pe pieţele internaţionale’, a declarat ministrul delegat pentru Energie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.