Contul de Twitter al shebab suspendat după revendicarea atacului din Nairobi

Contul de Twitter al islamiştilor shebab a fost suspendat sâmbătă după ce l-au utilizat pentru a revendica atacul împotriva unui centru comercial din Nairobi ce a făcut 39 de morţi şi 150 de răniţi, informează AFP.

Într-un mesaj pe site-ul în limba engleză @HSM_Press, Twitter indică faptul că acest cont este suspendat, pentru a treia oară de la începutul anului.

Twitter prevede suspendarea conturilor ale căror titulari publică „ameninţări directe, explicite de violenţă împotriva altora”. Conturile sunt de asemenea suspendate dacă Twitter este folosit „pentru scopuri ilegale sau desfăşurarea de activităţi ilegale”.

Precedentul cont Twitter al shebab, @HSMPress1, a fost suspendat la începutul lunii septembrie. Twitter nu a dat nicio precizare asupra suspendării acestui site în limba engleză. Dar shebab l-au folosit pentru a anunţa că au atacat convoiul preşedintelui somalez Hassan Sheikh Mohamoud în apropiere de oraşul Merka, la o sută de kilometri sud de Mogadiscio.

Shebab, afiliate Al Qaida, au difuzat sâmbătă o serie de mesaje pe Twitter revendicând atacul asupra centrului comercial Westgate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.