Franţa: Nicolas Sarkozy, preferat de simpatizanţii UMP pentru prezidenţialele din 2017

Fostul preşedinte francez de dreapta Nicolas Sarkozy este în continuare, în septembrie, preferat în mod larg de către simpatizanţii Uniunii pentru o Mişcare Populară /UMP, de dreapta, în opoziţie/ pentru a candida din partea UMP la alegerile prezidenţiale din 2017, întrunind un scor de 62 % /mai mult cu 8 puncte decât în august/, situându-se cu mult înaintea lui Alain Juppé, indică un sondaj Ifop realizat pentru Atlantico, informează sâmbătă site-ul .

Potrivit aceluiaşi sondaj, Juppé trece de pe locul al treilea pe locul al doilea, cu 13 % din intenţiile de vot, adică mai mult cu 2 % decât în august, iar Francois Fillon pierde 5 puncte, ajungând pe locul al treilea, cu 12 %.

Citeste si:  Soţia unui fost consilier al lui Sarkozy face dezvăluiri despre finanţarea ilegală a unei campanii

Christine Lagarde, în prezent director al Fondului Monetar Internaţional /FMI/, se află pe locul al patrulea, fiind creditată cu 3 % din intenţiile de vot, mai puţin cu 2 puncte faţă de luna august.

Sondajul a fost realizat pe Internet, în perioada 18-20 septembrie, pe un eşantion de 412 simpatizanţi ai UMP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata