Franţa: Nicolas Sarkozy, preferat de simpatizanţii UMP pentru prezidenţialele din 2017

0

Fostul preşedinte francez de dreapta Nicolas Sarkozy este în continuare, în septembrie, preferat în mod larg de către simpatizanţii Uniunii pentru o Mişcare Populară /UMP, de dreapta, în opoziţie/ pentru a candida din partea UMP la alegerile prezidenţiale din 2017, întrunind un scor de 62 % /mai mult cu 8 puncte decât în august/, situându-se cu mult înaintea lui Alain Juppé, indică un sondaj Ifop realizat pentru Atlantico, informează sâmbătă site-ul http://www.france24.com.

Potrivit aceluiaşi sondaj, Juppé trece de pe locul al treilea pe locul al doilea, cu 13 % din intenţiile de vot, adică mai mult cu 2 % decât în august, iar Francois Fillon pierde 5 puncte, ajungând pe locul al treilea, cu 12 %.

Christine Lagarde, în prezent director al Fondului Monetar Internaţional /FMI/, se află pe locul al patrulea, fiind creditată cu 3 % din intenţiile de vot, mai puţin cu 2 puncte faţă de luna august.

Sondajul a fost realizat pe Internet, în perioada 18-20 septembrie, pe un eşantion de 412 simpatizanţi ai UMP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.