EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Franţa/romi: Jean-François Copé se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen

0

Preşedintele Uniunii pentru o Mişcare Populară din Franţa /UMP, de dreapta, în opoziţie/, Jean-François Copé, se opune intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen atât timp cât nu este rezolvată problema privind circulaţia romilor, o poziţie similară celei exprimate de lidera Frontului Naţional /FN, extrema-dreaptă/, Marine Le Pen, potrivit unui articol publicat sâmbătă pe site-ul lexpress.

”O spun în mod clar, nu putem accepta intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen atât timp cât nu va fi soluţionată problema privind circulaţia şi instalarea romilor”, a declarat Jean-François Copé, în aplauzele a a numeroşi simpatizanţi, în cadrul unei reuniuni la Meyzieu /departamentul Rhône, în sud-est/, unde UMP şi-a prezentat listele cu candidaţi pentru viitoarele alegeri municipale. ”Vreau o Europă care revizuieşte Tratatul Schengen de sus până jos”, a afirmat preşedintele UMP.

Primar de Meaux şi deputat de Seine-et-Marne, Jean-François Copé a pledat pentru ”o Europă care iese din naivitate, care cere reciprocitatea schimburilor cu alte mari puteri”. ”Americanii se protejează, chinezii se protejează şi noi suntem deschişi tuturor vânturilor ? Iubesc atât de mult Europa încât vreau alta”, a adăugat el. Potrivit sursei citate, poziţia lui Jean-François Copé în ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen este împărtăşită şi de preşedinta FN, Marine Le Pen.

Joia trecută, dna Le Pen s-a alarmat în legătură cu posibile consecinţe ale aderării României şi Bulgariei cu drepturi depline la Schengen, cerându-i ministrului de interne, Manuel Valls, ”să facă cunoscut” că Franţa ”se va opune” intrării celor două ţări în Schengen. Ea a făcut apel la ”dizolvarea spaţiului Schengen”. Membre ale Uniunii Europene din 2007, România şi Bulgaria încearcă să adere la Schengen din 2011, dar state precum Olanda estimează că cele două ţări trebuie să facă mai multe progrese în lupta împotriva corupţiei.

În cursul unei vizite la Bucureşti în iulie a.c., premierul francez, Jean-Marc Ayrault, i-a reamintit omologului său român, Victor Ponta, sprijinul Parisului pentru aderarea României la Schengen, exprimându-şi dorinţa ca ea să aibă loc ”în două etape”, precizează sursa citată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.