Lider al lumii interlope din Republica Moldova, arestat în Bucureşti pentru trafic cu ţigări

Ion Guşan, zis şi „Nicu Patron”, lider al lumii interlope din Republica Moldova, a fost arestat preventiv pentru trafic cu ţigări, în urma unei decizii luate în noaptea de sâmbăta spre duminică de Curtea de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar au fost arestate alte 11 persoane, printre care se află şi Daniel Trandafirescu, fiul adjunctului şefului IPJ Prahova şi al judecătoarei Zinca Trandafirescu de la Tribunalul Prahova.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi au efectuat vineri 31 de percheziţii în Bucureşti, Ploieşti şi judeţul Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, contrafacere şi punere în circulaţie de produse accizabile din tutun şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, la care au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPF – Serviciul Teritorial Iaşi şi IGPR – DCCO, au fost ridicate şi duse la audieri 26 de persoane, iar 12 au fost reţinute şi duse în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cu ocazia percheziţiilor, într-un imobil situat în localitatea Clinceni, Judeţul Ilfov a fost descoperită o linie completă de producţie ţigarete, neautorizată, aflată în stare de funcţionare.

Anchetatorii au ridicat cantităţi importante de ţigarete, tutun vrac, aparatură de imprimerie şi ambalajele destinate funcţionării fabricii.

Ţigările erau comercializate pe întreg teritoriul României.

Suportul informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea fiind efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

La instrumentarea anchetei procurorii români au cooperat cu autorităţile din Republica Moldova.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.