Nepotul preşedintelui kenyan, ucis în atacul din Nairobi

Preşedintele kenyan, Uhuru Kenyatta, a declarat duminică că nepotul său şi logodnica acestuia se numără printre cele 59 de persoane ucise în atacul lansat sâmbătă şi aflat încă în desfăşurare, într-un centru comercial din Nairobi.

„Îi vom pedepsi rapid şi foarte dureros pe cei care au organizat acest atac, revendicat de islamiştii somalezi shebab’, a declarat Kenyatta. „Ei vor plăti pentru faptele lor mişeleşti şi bestiale”, a adaugat el.

Comandoul terorist a deschis sâmbătă focul asupra celor circa o mie de persoane care se aflau centrul comercial Westgate, frecventat în special de străini şi de localnicii înstăriţi. În urma luptelor dintre atacatori şi trupele kenyene au fost ucişi şi cetăţeni străini, între care francezi, americani şi britanici.

Citeste si:  Disperarea Europei de Est

Atacul a fost revendicat de gruparea somaleză shebab, conectată cu al-Qaida, care susţine că doreşte astfel să răspundă intervenţiei trupelor kenyene în Somalia. Armata kenyană a pătruns pe teritoriul Somaliei în anul 2011, în cadrul unei forţe africane ce sprijină guvernul somalez şi care a provocat pierderi grele islamiştilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close