Niţă: Destinaţia banilor din oferta Nuclearelectrica va fi clarificată într-o lună şi jumătate

0

Destinaţia sumelor atrase în cadrul ofertei Nuclearelectrica va fi clarificată într-o lună – o lună şi jumătate, în funcţie de încheierea contractului pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 centralei nucleare de la Cernavodă, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

„Sunt câteva propuneri din partea companiei, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa reactoarelor, siguranţa funcţionării, însă aici cred că va trebui să mai discutăm. În condiţiile în care va ieşi contractul pentru 3 şi 4 (reactoare – n. r.) , atunci contribuţia Nuclearelectrica la EnergoNuclear va trebui majorată. Este posibil ca aceşti bani să meargă acolo. Într-o lună – o lună şi jumătate ne vom clarifica”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Constantin Niţă.

El a precizat că Nuclearelectrica are patru proiecte de investiţii, pe care însă nu le poate lua în considerare până nu stabileşte exact ce se întâmplă cu reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, unde sunt negocieri avansate.

EnergoNuclear este compania mixtă creată pentru derularea investiţiei în construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă.

Nuclearelectrica a obţinut de pe bursă 281,877 milioane de lei, printr-o ofertă publică de acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social, şi îşi va majora capitalul social cu 312,478 milioane de lei, la această operaţiune participând şi Fondul Proprietatea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.