EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

O grupare de hackeri germani ar fi spart cititorul de amprente de pe 5S iPhone

0

Un grup de hackeri din Germania ar fi reuşit să spargă scannerul de amprente digitale Touch ID de la iPhone 5S duminică, la doar două zile după ce Apple a lansat tehnologia care promite să protejeze mai bine dispozitivele de eventualele atacuri ale infractorilor cibernetici, relatează Reuters şi Gizmodo.

Atacul a fost efectuat de hackeri din gruparea Chaos Computer Club (CCC), conform unor experţi în securitatea iPhone. În acest scop, ei au avut nevoie doar să fotografieze amprenta digitală a proprietarului de iPhone de pe suprafaţa de sticlă. Operaţiunile derulate în continuare au fost filmate de hackeri, iar înregistrarea a fost postată ulterior pe Youtube.

Dacă atacul va fi confirmat, aceasta va pune Apple într-o postură jenantă, după ce a promis că va securiza prin respectiva tehnologie smartphone de model nou Samsung Electronics Co Ltd şi cele ce operează sub sistemul Android al Google Inc.

Utilizatorii de Twitter au anunţat anterior că au iniţiat o strângere de fonduri pentru premiul ce va fi înmânat hackerului care va sparge primul cititorul de amprente Touch ID, ce va fi ales într-un concurs al atacatorilor cibernetici.

Cititorul de amprente este inclus în butonul ‘Acasă’ şi permite activarea telefonului şi, de asemenea, confirmă efectuarea de achiziţii în AppStore şi iTunes. Amprentele utilizatorilor de iPhone 5S sunt criptate şi stocate în smartphone sub forma unei semnături digitale unice. În acest fel, persoane străine, precum şi dezvoltatorul Apple nu ar avea acces la imaginea amprentei digitale, asigură producătorul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.