Peste 600 de oameni au alergat la crosul ”Gabriela Szabo Run Fest”

Peste 600 de oameni din Bucureşti şi din alte oraşe au alergat sâmbătă, 21 septembrie, la prima ediţie a crosului Gabriela Szabo Run Fest.

La competiţia care a avut loc în Pădurea Băneasa, s-au prezentat la start 610 concurenţi care au efectuat curse la categoriile: copii, juniori, open, ştafetă şi familie. Campioana olimpică Gabriela Szabo a dat startul crosului şi a alergat alături de peste 80 de copii înscrişi în prima cursă, de 1,5 kilometri. ”În calitate de sportivă, de campioană olimpică, eu consider că am datoria morală să le transmit tuturor oamenilor, aici mă gândesc la adolescenţi, la adulţilor şi mai ales la cei care sunt responsabili de formarea copiilor, acele valori pe care eu le-am îmbrăţişat în cariera mea: educaţie şi respect, pasiune pentru mişcare şi performanţă”, a spus Gabriela Szabo.

La eveniment a participat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care a felicitat câştigătorii de la ”Gabriela Szabo Run Fest” şi i-a încurajat toţi cei prezenţi să participe la cât mai multe evenimente sportive. În cadrul competiţiei s-au desfăşurat şase curse de alergare în aer liber, pe un traseu ce a combinat zone de pădure cu cele de asfalt, la care au luat parte oameni de toate vârstele, începători sau alergători cu experienţă, cu vârste cuprinse între 8 ani şi 73 de ani.  În total, au fost 45 de câştigători premiaţi, clasaţi pe locurile 1, 2 şi 3, atât la masculin, cât şi la feminin.

Organizat în Săptămâna Europeană a Mobilităţii, 16-22 septembrie, concursul şi-a dorit să încurajeze oamenii să facă mişcare şi să îşi îmbunătăţească semnificativ calitatea vieţii.

Crosul Gabriela Szabo Run Fest 2013 a fost susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.