Republica Moldova: Comuniştii încep „revoluţia de catifea”

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) începe ‘revoluţia de catifea’, scrie Ziarul Naţional care comentează mesajul liderului comuniştilor Vladimir Voronin de sâmbătă.

Comuniştii anunţă proteste, cer demiterea conducerii Comisiei Electorale Centrale, audierea premierului Iurie Leancă, a miniştrilor economiei, agriculturii şi de externe chiar la prima şedinţă plenară şi iau în derâdere Summitul de la Vilnius în cadrul căruia R. Moldova va parafa Acordul de Asociere cu UE.

Ziarul Timpul observă că, cu cât Republica Moldova se apropie mai mult de Summit-ul din noiembrie de la Vilnius, când se va decide încotro se va îndrepta ţara, cu atât se intensifică contactele moldo-ruse – pe de o parte, şi româno-moldoveneşti – pe de altă parte. Publicaţia aminteşte aici de vizita ministrului adjunct al economiei, Dumitru Godoroja, la Ploieşti, şi cea a ministrului român al muncii, Mariana Câmpeanu, la Chişinău. Tot în aceste zile, preşedintele Traian Băsescu a inspectat şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, mai observă Timpul.

Citeste si:  Occidentul îşi intensifică eforturile în soluţionarea conflictului transnistrean

Tiraspolul nu este pregătit pentru a discuta despre rezolvarea conflictului transnistrean, titrează Timpul, care îl citează pe ministrul de externe, Natalia Gherman. Ea constată că nici mediatorii ruşi în problema transnistreană nu favorizează aceste discuţii.

Adevărul publică un reportaj de la sărbătoarea minorităţilor naţionale care şi-au expus în parcul central din Chişinău tot ce au mai bun: de la bucate tradiţionale şi obiecte de artizanat la voia bună adusă de artiştii amatori. În timp ce bulgarii, găgăuzii şi ucrainenii au slăvit ţara în care trăiesc, ruşii i-au îndemnat pe toţi care le ştiu limba să se mândrească cu ‘cel mai măreţ grai’, observă autorul. Ziarul mai scrie că politicienii au urcat pe scena improvizată, rând pe rând, pentru a ţine discursuri despre prietenia dintre popoare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close