Taifunul Usagi a lăsat în urmă cel puţin 25 de morţi în sudul Chinei

Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în provincia Guangdong, în sud-estul Chinei, la trecerea taifunului Usagi, a informat luni televiziunea chineză, potrivit EFE şi AFP.

Însoţită de violente rafale de vânt şi de ploi torenţiale, cea mai puternică furtună tropicală a anului a lovit coasta chineză duminică la ora locală 19:40 (11:40 GMT), în dreptul oraşului Shanwei, provocând moartea a cel puţin 20 de persoane, potrivit televiziunii.

Toate trenurile de mare viteză cu plecarea din Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, au fost anulate, ca şi sute de curse aeriene de pe aeroporturile din Guangzhou, Shenzhen şi Hong Kong.

Peste 3,66 milioane de persoane au fost afectate în provincia Guangdong de taifunul Usagi, care a obligat la evacuarea a 226.000 de cetăţeni şi a distrus aproape 7.100 de locuinţe, potrivit autorităţilor provinciei.

Până în prezent, pierderile materiale cauzate de taifun se ridică la 3,24 miliarde de yuani (529,5 milioane de dolari), au informat autorităţile.

Potrivit Centrului naţional de meteorologie, citat de televiziune, Usagi va slăbi pe măsură ce va avansa pe teritoriul Chinei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.