EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Un ieşean la conducerea Federaţiei Române de Şah

0

Deputatul ieşean Sorin Iacoban a fost ales duminică, 22 septembrie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Şah, în urma Adunării Generale extraordinare a forului naţional.

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Şah, deputatul PSD Sorin Iacoban, a afirmat că va susţine în continuare promovarea şahului ca sport ce are rolul şi capacitatea de a forma şi de a modela minţile tinerilor, de a le antrena şi mai mult pe cele ale maturilor. De asemenea, parlamentarul îşi doreşte ca şahul să fie studiat ca materie obligatorie în şcoala românească, precum şi diseminarea acestor tipuri de activităţi şi de competiţii atât la nivel local, cât şi la nivel naţional şi internaţional.

Lector univ.dr. Ciprian Paraschiv, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, a declarat că astfel Iaşul devine, prin alegerea lui Sorin Iacoban ca preşedinte al FR de Şah şi realegerea lui Vasile Manole ca vicepreşedinte, cel mai important pol al şahului românesc.

‘Îl felicit pe Sorin Iacoban pentru alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei Române de Şah, o alegere pe care o consider firească având în vedere implicarea în lumea şahului şi dăruirea de care a dat dovadă în ultimii ani. Ţin să reamintesc că prin implicarea lui Sorin Iacoban, a Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi şi a celorlalţi profesionişti din domeniu am avut parte la Iaşi de cele mai importante competiţii internaţionale desfăşurate în ţara noastră la şah – Campionatul Mondial de Şah şcolar şi Campionatul Mondial de Şah pentru Amatori. Mai mult, aş reaminti de proiectul de succes desfăşurat pe plan local Şah în cartiere. Putem fi mândri că în conducerea sportului românesc avem acum doi ieşeni: Vasile Câtea, consilier al ministrului Tineretului şi Sportului, şi Sorin Iacoban, preşedintele FR Şah”, a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.