Consiliul Concurenţei a câştigat la Curtea de Apel procesul cu Petrom

Consiliul Concurenţei a câştigat, la Curtea de Apel, procesul cu Petrom pentru amenda dată companiei petroliere în 2010, a declarat luni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Am câştigat procesul cu Petrom la Curtea de Apel în urmă cu două săptămâni. De regulă, companiile care pierd merg mai departe, la Înalta Curte”, a spus Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, Consiliul a mai câştigat până acum la Curtea de Apel procesul cu MOL, l-a pierdut pe cel cu Eni şi mai sunt în pronunţare cele cu OMV, Lukoil şi Rompetrol.

„Şi noi vom merge mai departe la Înalta Curte în cazul procesului cu Eni”, a mai spus Chiriţoiu.

Cele şase companii petroliere au fost amendate în ianuarie 2010 pentru că s-au înţeles între ele să scoată de pe piaţă un sortiment de benzină, ceea ce contravine Legii Concurenţei.

În total, petroliştii au primit o amendă de 880 de milioane de lei, cea mai mare din istoria sancţiunilor aplicate de Consiliul Concurenţei.

Petrom a primit cea mai mare amendă, respectiv 336 milioane de lei, pentru că, potrivit autorităţii de concurenţă, a fost iniţiatoarea cartelului.

OMV a primit o amendă de 137 milioane de lei, Rompetrol – 159 milioane de lei, Lukoil – 136 milioane de lei, MOL – 80 milioane de lei şi Agip (Eni) – 12,9 milioane de lei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.