Daniel Constantin îndeamnă distribuitorii şi marii comercianţi din România să cumpere vin din Republica Moldova

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, îndeamnă distribuitorii şi marii comercianţi din România să achiziţioneze vin din Republica Moldova şi a iniţiat o serie de discuţii cu patronatele din industrie pentru sprijinirea producătorilor din această ţară, în urma interzicerii de către Federaţia Rusă a importurilor de vin din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, discuţiile cu patronatele româneşti din domeniu vizează promovarea şi comercializarea produselor de profil din Republica Moldova pe piaţa românească.

‘Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va propune organizarea în luna noiembrie, în comun cu patronatele din industria vinului, a unei serii de evenimente de promovare a vinului românesc, la care să fie invitaţi să participe şi producătorii de profil din Republica Moldova. Ministrul îndeamnă distribuitorii şi marii comercianţi să achiziţioneze vin din Republica Moldova şi îşi exprimă încrederea că viitoarele comenzi vor confirma încrederea de care produsele din ţara vecină se bucură în rândul consumatorilor români’, se precizează în comunicatul citat.

Citeste si:  MAE: Textul Acordului privind sistemul antirachetă a fost finalizat la nivelul delegaţiilor de negociere

Daniel Constantin a avut mai multe convorbiri telefonice cu omologul său din Republica Moldova, Vasile Bumacov, urmare a deciziei din data de 10 septembrie 2013 a Federaţiei Ruse de interzicere a importurilor de vin din ţara vecină.

Suprafaţa cultivată cu viţă de vie în Republica Moldova este de circa 140.000 de hectare, iar producţia de vin estimată pentru anul acesta este de 1,6 milioane hectolitri de vin. Tranzacţionarea unui kilogram de struguri pentru vin în Moldova se face similar situaţiei din România, între 0,8 şi 1 leu, în funcţie de soiul de struguri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close