Doina Pană: Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru România

Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru România, iar decizia de a nu exploata acest potenţial – mai ales în contexul unei potenţiale crize alimentare – ar reprezenta o inconştienţă, a declarat, marţi, Doina Pană, ministrul delegat pentru Dialog Social.

‘Conform unor estimări, agricultura României ar putea asigura hrana pentru aproximativ 80 milioane de oameni. În contextul în care la nivel mondial se preconizează o criză alimentară, decizia de a nu exploata acest potenţial economic ar reprezenta o inconştienţă’, a afirmat Doina Pană, în cadrul conferinţei de închidere a proiectului ‘Calificarea în industria alimentară – o şansă pentru viitor!’, organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA).

Aceasta a precizat, totodată, că va transmite ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, draftul de proiect întocmit de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, referitor la înfiinţarea unui fond de garantare pentru ONG-uri.

‘Vă promit că voi transmite ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, draftul de proiect referitor la înfiinţarea unui fond de garantare, la care ONG-urile să poată apela atunci când se află în situaţii limită şi sunt nevoite să acceseze împrumuturi’, a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social.

Proiectul ‘Calificarea în industria alimentară – o şansă pentru viitor!’, desfăşurat de FNSIA, a avut o valoare de 4 milioane de euro şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani. Din cele 3.500 de persoane consiliate la nivelul întregii ţări, 2.200 de persoane au urmat cursurile prevăzute în proiect, obţinând o diplomă de calificare într-o meserie specifică industriei alimentare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.