EFT vrea să investească cel puţin 50 de milioane euro în România

Energy Financing Team (EFT) vrea să investească minimum 50 de milioane de euro, în România, într-o hidrocentrală sau termocentrală pe cărbune, după ce va înfiinţa un fond special pentru energie, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Milos Hamovici, vicepreşedinte şi acţionar al grupului.

„Vrem să investim minimum 50 milioane euro, fie într-o hidrodrocentrală, fie într-o termocentrală pe cărbune. Totuşi, ne gândim că mai degrabă am investi într-o termocentrală. Planul nostru este ca în următorii ani să creăm un fond mare pentru energie pentru a avea capacitatea de a investi în mai multe proiecte în regiune, incluzând şi România. Credem că vom investi în energie termo. Noi intrăm cu proiectul care va produce energie şi apoi o vindem în piaţă. Acum suntem în discuţii pentru crearea fondului”, a spus Hamovici.

Acesta este de părere că realizarea acestui fond va dura circa 6 luni – un an, „apoi vom trece la lista de proiecte şi le vom identifica pe cele mai bune”.

EFT Group, unul dintre cele mai importante grupuri europene, care desfăşoară tranzacţii cu energie electrică şi realizează investiţii în sectorul energetic, în zona Europei Centrale şi de Sud-Est.

EFT Group este prezent, prin filialele sale, în Germania, Lituania, Austria, Italia, Grecia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Turcia. Principalele activităţi ale grupului sunt schimburile transfrontaliere de energie electrică, tranzacţii cu alte companii de electricitate, precum şi furnizarea energiei electrice consumatorilor eligibili.

EFT România este prezentă pe piaţa românească de energie electrică începând cu anul 2005, deţinând licenţă de furnizare energie electrica nr. 702, emisă de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

EFT România tranzacţionează cantităţi de energie electrică prin operaţiuni de import – export, contracte bilaterale cu alţi furnizori şi consumatori industriali.

Printre foştii şi actualii clienţi importanţi ai EFT România se regăsesc rafinăria Petrotel Lukoil, Stirom – producător de recipiente din sticlă, precum şi toate fabricile de ciment de pe întreg teritoriul ţării ale Holcim România şi Lafarge România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.