Încep înscrierile în cadrul programului multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului

Comunicat de presă

Direcţia Implementare Programe pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii anunţă deschiderea înscrierii in cadrul Programului naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului începand cu data de 23.09.2013, ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro.

Aplicaţia va fi activă în intervalul 23 septembrie – 02 octombrie 2013, în vederea înregistrării aplicantilor la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri. Evenimentul va avea loc la ROMEXPO in perioada 16-20 octombrie 2013.

Prin Program, se asigură participarea gratuită la târg pentru beneficiarii selectaţi în urma înscrierii online în program. De asemenea,  vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora (dacă este cazul) şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, doar pentru participarea la Târg. Se acordă finanţare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat şi nu pot fi transportate în acelaşi mijloc de transport cu beneficiarul.

Suma maximă acordată unui beneficiar pentru cazare şi transport, cumulat, nu va depaşi 1250 lei.

Acţiunile desfăşurate în cadrul Programului sunt: organizarea unui târg naţional al meşteşugarilor şi artizanilor sub forma unei expoziţii cu vânzare şi organizarea de seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru şi prezentări în scopul promovării produselor şi serviciilor realizate de către artizani şi meşteşugari.

Pot beneficia de prevederile Programului operatorii economici: întreprinderi mici şi mijlocii definite conform prevederilor Legii nr. 346/2004, respectiv societăţile comerciale, societăţile cooperative, inclusiv societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale (care desfăşoară activităţi în domeniul meşteşugurilor, în special al celor tradiţionale şi în domeniul artei populare şi artizanatului) precum şi asociaţiile profesionale sau fundaţiile (sunt constituite ca asociaţii profesionale sau fundaţii şi au ca scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional, inclusiv din domeniul artei populare şi artizanatului).

Operatorii economici trebuie să îndeplinească cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii:

a) au capital social integral privat;

b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale, care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate;

c) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250  în anul fiscal anterior;

d) au ca obiect de activitate  producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific tradiţional;

e) au sediul, sunt înregistraţi şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

f) au completat formularul de înscriere online (Anexa1) în cadrul Programului, iar în urma evaluării au fost selectaţi să participe la eveniment.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul: www.aippimm.ro, sau de la OTIMMC Iaşi: str. Elena Doamna, nr. 61A, etaj 2, Iaşi,  tel./fax: 0232-26.11.01, email: [email protected]  

Biroul de presă al OTIMMC Iaşi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.