Snowden este încă în pericol în Rusia, susţine avocatul său

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, care şi-a găsit refugiu în Rusia, se află încă ‘în pericol’ şi locuieşte într-un loc secret, păzit de gărzi de corp, ceea ce îl împiedică să fie vizitat de familie, a declarat luni avocatul său, conform AFP.

‘Foşti colegi ai lui Snowden ar putea profita de vizita părinţilor săi pentru a descoperi unde se află. Am informaţii pe care nu le pot dezvălui, potrivit cărora gradul de pericol este foarte ridicat’, a declarat Anatoli Kucerena într-un interviu pentru săptămânalul Itoghi.

‘Atâta timp cât partea americană nu va renunţa la plângerile sale împotriva lui Snowden, nu poate fi exclus nimic’, a continuat avocatul.

Edward Snowden nu a mai apărut în public de când a obţinut azil temporar de un an în Rusia, la 1 august, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a ajuns la 23 iunie din Hong Kong.

Washingtonul a cerut în repetate rânduri extrădarea fostului consultant, inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri şocante despre supravegherea electronică mondială pe care o efectuează Statele Unite.

‘Trebuie înţeles că este căutat de o ţară mare, o superputere, de guvernul american (…). Aceasta reprezintă o ameninţare serioasă’, a declarat Kucerena într-un alt interviu pentru postul public rus în limbă engleză RT.

‘Oricine îndrăzneşte să sfideze o superputere trebuie să realizeze că va fi urmărit până la sfârşitul zilelor sale. Această persoană nu poate merge la un restaurant sau un club de noapte ca restul oamenilor’, a adăugat avocatul.

Acesta a afirmat că Snowden este păzit de gărzi de corp private, ‘ceea ce, evident, nu rezolvă problema securităţii’, însă se plimbă ‘liber pe stradă’.

‘Dacă ar trece pe lângă dvs, nu l-aţi recunoaşte. Este de ajuns să se îmbrace altfel şi să-şi schimbe puţin înfăţişarea’, a subliniat Anatoli Kucerena.

Avocatul a mai declarat că Edward Snowden a dezvăluit doar o mică parte din informaţiile de care dispune, adăugând că americanul nu a fost căutat de serviciile secrete ruse.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.