Traian Băsescu: Geo Saizescu – o personalitate a cinematografiei româneşti

0

Regizorul Geo Saizescu a reprezentat o personalitate a cinematografiei româneşti, consideră preşedintele Traian Băsescu, care a transmis marţi un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a omului de cultură.

”Cuvintele sunt neputincioase în faţa durerii pe care o aduce vestea trecerii în eternitate a maestrului Geo Saizescu. Acesta a reprezentat o personalitate a cinematografiei româneşti care, prin talentul său inconfundabil, mai ales în vremurile întunecate ale comunismului, a făcut ca umorul să devină un loc de refugiu şi un mod de a depăşi atmosfera apăsătoare a acelei epoci. Cu o carieră impresionantă începută în 1958, a fost îndrăgit în egală măsură de actori, studenţi şi iubitori ai filmului românesc. Doresc să adresez sincerele mele condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor apropiaţi! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis preşedintele Băsescu.

Cineastul Geo Saizescu a decedat luni seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, spital la care fusese transferat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicaţii pulmonare.

Geo Saizescu, regizor, scenarist şi actor, s-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, judeţul Mehedinţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.