Traian Băsescu: Geo Saizescu – o personalitate a cinematografiei româneşti

Regizorul Geo Saizescu a reprezentat o personalitate a cinematografiei româneşti, consideră preşedintele Traian Băsescu, care a transmis marţi un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a omului de cultură.

”Cuvintele sunt neputincioase în faţa durerii pe care o aduce vestea trecerii în eternitate a maestrului Geo Saizescu. Acesta a reprezentat o personalitate a cinematografiei româneşti care, prin talentul său inconfundabil, mai ales în vremurile întunecate ale comunismului, a făcut ca umorul să devină un loc de refugiu şi un mod de a depăşi atmosfera apăsătoare a acelei epoci. Cu o carieră impresionantă începută în 1958, a fost îndrăgit în egală măsură de actori, studenţi şi iubitori ai filmului românesc. Doresc să adresez sincerele mele condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor apropiaţi! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis preşedintele Băsescu.

Cineastul Geo Saizescu a decedat luni seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, spital la care fusese transferat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicaţii pulmonare.

Geo Saizescu, regizor, scenarist şi actor, s-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, judeţul Mehedinţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.