Victor Ponta: Eu fac lobby total pentru integrarea proeuropeană a R.Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că este important ca Europa să arate Republicii Moldova avantajele pentru a merge spre Vest şi a arătat că va face lobby pentru integrarea proeuropeană a vecinilor de peste Prut.

”Cred că Europa trebuie să arate care sunt avantajele pentru ca Moldova să meargă spre Vest. Eu fac lobby total pentru integrarea proeuropeană a Moldovei, inclusiv lucruri concrete, şi faimosul gazoduct pe care mi-l inspectează dl Băsescu în fiecare zi şi pe care nu l-a făcut nouă ani, cât a fost el preşedinte, dar acum mi-l verifică mie, să nu cumva să întârzii vreo lună; şi TVR, care iată din 2007, marele iubitor de Moldova, Băsescu, nu a mai emis în Moldova şi acum emite din nou, la 1 decembrie cred că începem din nou emisia; şi cu programul acela de 100 de milioane pe care l-a promis Băsescu şi nu l-a dat niciodată şi pe care îl punem noi, o parte din bani, în bugetul din 2014. Lucruri concrete, dar România singură nu poate să ducă această bătălie pentru drumul proeuropean al Moldovei. Poate să ducă această bătălie împreună cu toată UE”, a spus Ponta, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Premierul a precizat că a discutat despre Republica Moldova şi la Helsinki şi va aborda acest subiect şi la Vilnius.

”Am discutat şi la Helsinki, discut şi la Vilnius, am discutat şi în alte capitale, că am vorbit şi la Berlin, să ştiţi, cu cancelarul Merkel, când am fost, o parte importantă din discuţie a fost despre Moldova şi am speranţe mari pentru noiembrie”, a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta efectuează luni şi marţi vizite oficiale în Finlanda şi în Lituania, având ca obiectiv consolidarea dialogului politic, dinamizarea cooperării economice şi asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.