EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Constantin: Facem eforturi să evităm dezangajarea în 2013 a fondurilor UE pe programele de pescuit şi de dezvoltare rurală

0

Ministerul Agriculturii face eforturi să evite dezangajările de fonduri în 2013 pe Programul Operaţional de Pescuit (POP), după ce peste 10 milioane de euro au fost dezangajate în 2012, a declarat marţi, la Bruxelles, Daniel Constantin, în marja unei conferinţe a Comisiei Europene (CE) privind evoluţiile din sectorul laptelui după eliminarea cotelor în 2015.

Ministrul român al agriculturii a reamintit că plăţile pe POP au fost deblocate în luna mai şi că între timp a fost trimisă prima cerere de rambursare către CE.

‘CE deja a făcut plăţile pentru România, peste 50 de milioane de euro au venit dintr-o dată dintr-un pachet total de 230 de milioane de euro, mă refer la alocarea europeană pe acest program. Dacă anul trecut am avut ceva dezangajări pe acest program, pentru că lucrurile aşa au fost găsite la minister, anul acesta facem eforturi să nu pierdem niciun euro, deşi există un risc destul de mare. Cred că peste 10 milioane de euro au fost dezangajate în 2012, există un risc şi pentru 2013, dar prin măsurile care au fost luate cred că vom putea să evităm dezangajările respective’, a declarat Daniel Constantin în cadrul unui briefing de presă.

El a adăugat că lucrurile stau mult mai bine în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), unde proporţia este 60% şi CE a rambursat deja 5 miliarde de euro.

‘Gradul de contractare depăşeşte 80% şi acolo facem eforturi să nu avem niciun fel de pierdere şi să cheltuim toţi banii şi mi-ar face plăcere ca pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală să avem un succes real şi să fie singurul program în care să nu avem dezangajări, deşi şi acolo există anumite penalităţi, mai mici sau mai mari, care vin în funcţie de măsurile respective. Dar lucrurile sunt pe drumul cel bun şi sper să putem să evităm astfel de penalităţi’, a mai afirmat Constantin.A(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.