Corina Creţu: România a primit un semnal pozitiv din partea Finlandei în privinţa aderării la Spaţiul Schengen

România a primit din partea Finlandei un semnal pozitiv în privinţa aderării la Spaţiul Schengen, apreciază vicepreşedintele PSD Corina Creţu, viceliderul Grupului Socialist din Parlamentul European.

„În urma întrevederii dintre premierul român şi omologul său finlandez, Jyrki Katainen, România a primit un semnal pozitiv din partea Finlandei, care a apreciat progresele înregistrate de ţara noastră în vederea aderării la Spaţiul Schengen, spunând că va susţine o decizie favorabilă pentru România. Totodată, prin întărirea relaţiilor bilaterale putem prelua idei din sistemul educaţional finlandez, unul dintre cele mai de succes de la nivel european şi mondial”, a susţinut Corina Creţu, potrivit unui comunicat remis marţi.

Potrivit liderului social-democrat, vizitele recente ale primului-ministru reprezintă o promovare a ţării pentru investitorii externi.

„Vizitele pe care premierul Victor Ponta le-a efectuat zilele acestea în Finlanda şi Lituania continuă planul de scoatere a României din izolarea internaţională. În acest fel, România este promovată în state importante din Uniunea Europeană şi din lume drept o destinaţie pentru investitori. În multe dintre ţările vizitate de premierul Victor Ponta a fost pentru prima dată în ultimii ani când o întâlnire bilaterală de acest fel a avut loc. Acesta a fost şi cazul celor două state, în Finlanda ultima vizită a fost efectuată în 2006, iar în Lituania nu a mai fost niciun premier român”, a afirmat Corina Creţu.

Eurodeputatul social-democrat este de părere că întâlnirile dintre premierul Victor Ponta şi oficialii finlandezi şi lituanieni au creat şi premisele necesare discuţiilor asupra viitorului european al Republicii Moldova, în contextul Summitului Parteneriatul Estic, care va avea loc la Vilnius la sfârşitul lunii noiembrie.

„România a făcut lobby pentru Republica Moldova atât în Finlanda, cât şi în Lituania, care deţine în acest moment preşedinţia Uniunii Europene, pentru ca o decizie favorabilă în vederea integrării Republicii Moldova să se ia la acest summit. Într-un an de mandat, prim-ministrul a reuşit să restabilească poziţia României în cadrul relaţiilor internaţionale, având în această perioadă întâlniri cu lideri europeni şi mondiali importanţi, precum cancelarul Angela Merkel sau preşedintele Francois Hollande”, a mai spus vicepreşedintele PSD Corina Creţu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.