EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

DNA: Peste 670 de persoane condamnate definitiv în primul semestru al anului; cea mai mare pedeapsă -16 ani

0

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au obţinut, în primul semestru al anului 2013, în dosarele instrumentate, condamnări definitive în cazul a 672 persoane, cea mai mare pedeapsă dispusă fiind de 16 ani închisoare, iar raportat la demnitari -7 ani de detenţie.

În perioada 15 mai – 15 septembrie, numărul trimiterilor în judecată este de 82 de cauze privind 276 inculpaţi, aproape jumătate faţă de numărul total de cauze trimise în judecată în tot anul 2013, respectiv 167 cauze privind 638 inculpaţi, precizează DNA.

În cursul anului 2013, până la data de 1 iulie 2013 (primul semestru), DNA a dispus trimiterea în judecată a unui număr 364 persoane în 86 dosare penale pentru infracţiuni de corupţie sau în legătură cu fapte de corupţie. Printre acestea se află 10 magistraţi, 6 avocaţi, 2 primari, 1 preşedinte de consiliu judeţean, 1 director în cadrul Parlamentului României – Camera Deputaţilor şi 2 persoane cu funcţii de conducere în minister.

„Sub aspectul condamnărilor definitive, în primul semestru al anului 2013, instanţele de judecată au dispus condamnarea definitivă a unui număr de 672 persoane în dosare de corupţie care au fost trimise în judecată de procurorii DNA. Între aceştia 8 magistraţi, 5 parlamentari şi 2 miniştri, un secretar de stat, un preşedinte de consiliu judeţean, un lider de sindicat, 2 ofiţeri SRI cu funcţii de conducere, 4 ofiţeri MApN (din care 2 generali), 7 ofiţeri de poliţie, 10 ofiţeri ISU, 5 avocaţi, un notar, 19 vameşi, 4 comisari din Garda de Mediu, 3 comisari din Garda Financiară, 12 inspectori de finanţe publice, un preşedinte de club de fotbal şi un antrenor de fotbal, 5 persoane cu funcţii de conducerea în cadrul unor companii de stat, 5 persoane cu funcţii de conducerea în cadrul unor sucursale bancare, 2 directori de liceu, 5 persoane juridice, 36 administratori de societăţi comerciale”, se arată în document.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.