EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân ar traumatiza populaţia, susţine judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

Eutanasierea în masă a câinilor comunitari ar traumatiza populaţia iar legea care reglementează gestionarea animalelor fără stăpân putea să fie şi mai bună, a susţinut miercuri judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

 Despre manifestările iubitorilor de animale din faţa Palatului Parlamentului, unde se află sediul CCR, judecătorul a afirmat: „Noi nu judecăm după proteste, judecăm după reguli”.

El a declarat că nu ştie cum se va desfăşura şedinţa Curţii, subliniind totodată că legea putea să fie şi mai bună.

Întrebat dacă este de părere că Parlamentul mai are timp să o îmbunătăţească, Petre Lăzăroiu a răspuns că acest lucru nu mai depinde de judecătorii CCR.

El a spus că are câine acasă şi că în copilărie a fost muşcat de un maidanez.

Despre soluţia eutanasierii pentru ca aceşti câini să nu mai fie pe străzi, judecătorul a apreciat: „Puteau să dispară mai demult, dar nu prin aceste metode. Acum deja orice discuţie e de prisos”.

În ceea ce priveşte o posibilă traumatizare a populaţiei în cazul eutanasierii în masă, Lăzăroiu a spus: „Cu siguranţă. Dumneavoastră puteţi să asistaţi la o scenă de masacru?”.

Referitor la faptul că judecătorii CCR s-au mai pronunţat cu privire la un articol similar, el a subliniat că decizia va depinde de cum va gândi fiecare membru al CCR în parte.

„Chiar nu ştiu. Depinde cum gândim fiecare în momentul în care luăm decizia. Nu ştiu, sunt multe necunoscute”, a afirmat Lăzăroiu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata