NATO: Actele teroriste precum cel de la Nairobi reprezintă o ameninţare pentru toţi

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a condamnat marţi asaltul lansat asupra centrului comercial Westgate din Nairobi, subliniind că astfel de acte de terorism reprezintă o ameninţare pentru toţi, transmite EFE.

‘Aceste acte de terorism aberante reprezintă o ameninţare pentru toţi. Şi nu pot fi justificate. Gândurile mele se îndreaptă acum spre victime şi familiile şi cei apropiaţi lor’, a declarat Rasmussen, într-un comunicat.

Politicianul danez a condamnat atacul care a ‘omorât şi rănit atâţia oameni, inclusiv cetăţeni din ţările NATO’. ‘Transmit sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa şi poporului din Kenya şi guvernului său. Doresc numeroşilor răniţi o recuperare totală şi rapidă’, a adăugat el.

Poliţia kenyană a dezamorsat marţi explozibili plasaţi de membrii grupării radicale islamiste somaleze Al Shabab în centrul comercial din Nairobi, după asaltul sângeros de sâmbătă, soldat cu 62 de morţi şi 180 de răniţi. Potrivit ultimelor date oferite luni de Crucea Roşie, circa 60 de persoane sunt în continuare dispărute.

Islamiştii somalezi au revendicat atacul de la Westgate, lansat sâmbătă la prânz cu grenade şi arme automate. Aceştia au afirmat marţi că au încă ostatici ‘în viaţă’ în centrul comercial presărat, potrivit acestora, cu un număr ‘incalculabil’ de cadavre.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.