Omagiu adus Mariei Tănase în Germania, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea artistei

Pe 25 septembrie se împlinesc 100 de ani de când s-a născut cea mai mare voce a cântecului popular românesc Maria Tănase. Se spune că America a avut-o pe Marilyn Monroe, Franţa pe Edith Piaf, iar România pe Maria Tănase. Când vorbim însă despre viaţa Mariei Tănase, nu întotdeauna suntem cuprinşi de frenezia pe care ne-o inspiră muzica sa, pentru că ritmurile săltăreţe ascund o poveste secretă, pe care puţini dintre noi o cunosc.

Potrivit unui comunicat de presă, Institutul Cultural Român din Berlin marchează acest moment prin organizarea unui turneu dedicat unicei artiste, cu un program de ethno-jazz susţinut de cvartetul Mariei Răducanu, format din Maria Raducanu – vocal, Niko Meinhold – clape, Chris Dahlgren – bass, şi Michael Griener – tobe.

Cvartetul Mariei Răducanu va concerta cu un program excepţional compus din piese din repertoriul original al Mariei Tănase, cum ar fi Cine iubeşte şi lasă sau Lume, lume.

Turneul omagial organizat cu ocazia Centenarului Mariei Tănase va avea loc între 6 şi 12 octombrie, în trei dintre cele mai mari oraşe din Germania, la München, Berlin şi Stuttgart.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.