Tănăsescu (BEI): Ne propunem pentru 2013 finanţări de 500-600 milioane euro pentru România

 

Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi propune să acorde anul acesta pentru România credite în valoare de 500-600 milioane euro, a declarat, marţi, 24 septembrie, Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI responsabil cu operaţiunile de creditare în România.

La finele lunii iunie, Mihai Tănăsescu declara că banca îşi propune să aloce României în 2013 fonduri cuprinse între 800 milioane euro şi un miliard de euro.

‘Nu s-a schimbat planul. Sunt nişte proiecte care iau mai mult timp pentru finalizare şi cred că nu avem timp să le finalizăm până la sfârşitul anului…Valoarea acesta de 600 (milioane euro n.r) este dublă faţă de cea care a fost acordată anul trecut.’, a explicat Mihai Tănăsescu.

Potrivit reprezentanţilor BEI, banca lucrează în România cu aproximativ 50 de parteneri, din care 11 instituţii financiare.

‘În viitor dorim să mărim numărul de bănci care să fie participante în acest parteneriat cu BEI. Vrem să creştem la 14-15 şi în anul care urmează intenţionăm să acordăm spre acest segment de activitate până într-o jumătate de miliard de euro’, a spus Tănăsescu.

Acesta a precizat, de asemenea, că în noiembrie banca urmează să anunţe un împrumut semnificativ.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.