Victor Ponta: Unii sunt nefericiţi după ce Comisia REGI a avizat mecanismul „n+3” pentru România

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că „unii sunt nefericiţi” şi „bagă tot felul de strâmbe” după ce Comisia REGI a Parlamentului European a avizat extinderea regulii ‘n+3’ pentru România, el exprimându-şi totodată speranţa că în următorii trei ani vor fi absorbite toate fondurile europene alocate ţării noastre.

„Ieri am primit vestea bună de la Parlamentul European: mecanismul „n+3” a fost adoptat pentru România şi Slovacia. Doar în Comisia REGI a Parlamentului, urmează votul în plen. Am văzut în România că unii sunt nefericiţi. Bagă tot felul de strâmbe, să nu primim chestia asta, că nu vrea Dragnea, că „aţi renunţat la bani”, tot felul de prostii, care mai de care mai mari. Important este că acum, cu programele operaţionale deblocate, speranţa mea este că şi auditul la POS CCE merge bine şi o să avem într-adevăr toate în funcţiune, cu autorităţi de management care în sfârşit funcţionează, după atâţia ani de blocaj. Plus acest mecanism „n+3″, o să putem să încasăm şi în anii care urmează, încă trei ani, toate sumele alocate României”, a spus primul-ministru la începutul şedinţei de guvern.

Totodată, el le-a cerut tuturor miniştrilor care au autorităţi de management, precum şi ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să nu se „culce pe o ureche” şi să continue demersurile pentru absorbţia fondurilor europene.

„Primesc cu mare plăcere critici că nu am făcut decât să triplăm absorbţia. În special cei care ne-au lăsat situaţia la 7% sunt foarte buni la sfaturi. Important e să ne facem treaba”, a subliniat Ponta.

Raportul eurodeputatului ceh Oldrich Vlasak care prevede extinderea regulii ‘n+3’ pentru România şi Slovacia a fost adoptat marţi în Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European, după o veritabilă mobilizare împotriva unor amendamente introduse de raportor care riscau să blocheze negocierile cu Consiliul, punând în pericol intrarea în vigoare până la sfârşitul anului a derogării obţinute de cele două state.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.