26 septembrie – Ziua Mondială a Contracepţiei

Ziua Mondială a Contracepţiei este marcată în fiecare an, pe 26 septembrie.

 Lansată în 2007, marcarea acestei zile are misiunea de a creşte gradul de conştientizare privind contracepţia. Astfel, tinerii să poată decide cu privire la viaţa sexuală şi reproductivă, în urma unei informări corecte.

Pornind de la motto-ul „Contracepţia: responsabilitatea ta, viitorul tău”, Ziua Mondială a Contracepţiei 2013 se axează pe stimularea tinerilor de a se informa înainte de a opta pentru o metodă de contracepţie, pentru a preveni o sarcină neplanificată sau o infecţie cu transmitere sexuală (ITS).

La nivel mondial, Ziua Mondială a Contracepţia este susţinută de o coaliţie de 11 organizaţii non-guvernamentale (ONG-uri) şi societăţi ştiinţifice şi medicale, specializate în sănătatea sexuală şi reproductivă şi este sponsorizată de Bayer HealthCare.

În fiecare an, ţări şi regiuni din întreaga lume organizează evenimente pentru a marca Ziua Mondială a Contracepţiei pentru a îmbogăţi cunoştinţele populaţiei privind contracepţia şi îmbunătăţirea educaţiei în ceea ce priveşte reproducerea şi menţinerea sănătăţii sexuale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.