EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Alba: Remus Cernea huiduit de susţinători ai proiectului minier Roşia Montană

Deputatul Remus Cernea a fost huiduit de către susţinători ai proiectului minier de la Roşia Montană acesta neputând să asiste la întâlnirea pe care membrii comisiei parlamentare speciale o aveau în căminul cultural cu reprezentanţi ai sindicatului Viitorul Mineritului.

Cu toate că era însoţit îndeaproape de către jandarmi, deputatul a fost fluierat şi huiduit, mai mulţi localnici încercând să-l lovească. El nu a mai putut să intre în căminul cultural, forţele de ordine hotărând că e nevoie de evacuarea acestuia din zona respectivă.

Câteva zeci de oameni l-au urmat însă, din nou jandarmii fiind obligaţi să facă un cordon de protecţie blocând temporar circulaţia în zonă.

Susţinătorii proiectului au scandat „Ieşi afară din Roşia Montană”.

Parlamentarul, însoţit de către deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzău, a afirmat că va participa la întâlnirea comisiei cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene.

Remus Cernea a declarat ulterior incidentului că este un om al dialogului, dialog care trebuie purtat fără forme de violenţă. „Eu am demonstrat că-mi doresc acest dialog. Am fost în Piaţa Universităţii, am fost şi la alte proteste, am ascultat aceste opinii. Invitaţiei mele la dialog însă i s-a răspuns într-un astfel de mod. Cred că trebuie să depăşim faliile iar asta o putem face în societate numai cultivând dialogul”, a declarat Remus Cernea.

El a acuzat autorităţile că până acum „nu au angajat un dialog” cu cei din Piaţa Universităţii şi cu ceilalţi protestatari din ţară.

Întrebat de jurnalişti dacă i-a fost frică, Cernea a răspuns că, după cum a dovedit în repetate rânduri, este un om curajos.

Deputatul a ţinut să precizeze că vizita sa a fost anunţată încă de ieri. „Am venit să particip la acest dialog şi sunt deschis în continuare dialogului. Numai aşa putem construi democraţia”, a subliniat parlamentarul.

Întrebat dacă el crede că minerii ar fi manipulaţi, Cernea a spus că nu-i acuză pe aceştia pentru că „ei au fost amăgiţi cu promisiuni deşarte din partea companiei care le-a promis că vor fi angajaţi într-un proiect care nu respectă legile în vigoare”.

Parlamentarul a conchis că decizia cea mai bună este retragerea proiectului din Parlament, precizând, de asemenea, că e nevoie şi de o lege care să interzică mineritul pe bază de cianuri în România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata